Moje první pokusy o focení proběhly už někdy na základní škole. Dostala jsem svůj první fotoaparát, už ani nevím, jaká značka to byla. V každém případě vím, jak jsem z něj byla nadšená. Velmi brzy jsem se naučila základy jeho ovládání, a pak už mi nic nebránilo v tom jít ho ven vyzkoušet.

Fotila jsem vše, co mě zaujalo, velmi ráda jsem fotila přírodní scenérie a různé historické památky, což mi zůstalo dodnes. První rodinnou dovolenou s novým foťákem jsem strávila přilepená na jeho hledáčku. Tehdy jsem ještě netušila nic o tom co je ISO nebo clona ale i tak mě to neskutečně bavilo. Po letech, tentokráte už s profesionálním fotoaparátem, jsem začala v podstatě stejně, začala jsem fotit vše kolem sebe.

Mým nejoblíbenějším objektem však byla moje malá dcerka. Kačence byl asi rok když jsem začala dokumentovat vše co dělala. Byla ještě malá, a tak mi nemohla říct, že už jí to nebaví a mám jí nechat být. Z každé povedené fotky jsem měla takovou radost, že jsem se nemohla dočkat, až zase vyrazíme ven a já budu moct zase něco pěkného nafotit.

 

Grafická úprava fotografií

Tyto mé první pokusy mě přivedly k úpravě fotek ve Photoshopu. Věděla jsem, že mé fotky by se daly ještě vylepšit a tak jsem hledala program, který mi to umožní. Adobe Photoshop je profesionální program, který je ale dosti složitý.

Jelikož jsem vždy byla samouk, který má největší radost, když se něco naučí sám, začala jsem i s tímto programem pracovat aniž bych o něm cokoli předtím věděla. Bylo to dost náročné, a i dnes je spoustu věcí, které ještě neznám ale já to považuji za výzvu, učit se dál a zkoušet co dalšího se ještě mohu naučit. Tento program i otevřel cestu k dalším tvůrčím disciplínám, jako jsou tvorby log, vizitek ad.